Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A FÉRFIÖNZÉS
Szabó Lőrinc írt egy levelet, meglehetősen magyarázkodó hangnemben, melyben leírta, hogy nem a férfiönzésről szól a vers. Nem igazán értem, hogy miért kellett ezt a levelet megírni, talán csak azért, mert bizonyos női szervezetek tiltkoztak. Amúgy ez a vers semmi másról nem szól, mint a férfi önzéséről, birtoklási vágyáról, no meg a kimondatlan szexről.

A FÉRFI BIRTOKLÁSA
A férfi birtoklása végletes, akárcsak a nő birtoklása, mert minden birtoklás végletes. Valaki vagy akar valamit, férfit vagy nőt, pénzt vagy szabadságot, vagy nem. Nem igaz a feministák azon állítása, miszerint a férfi erősebben birtokol, mint a nő. Sőt...
 

DRÁMAI MONOLÓG
Ez a vers olyan, mint egy drámai monológ. Mintha egy Shakespeare-tragédiából lépett volna elő egy gonosz hős, valami torz csodalény, aki emberbőrbe bújt. A feszültség, ha jól adják elő a verset, elviselhetetlenné válik. Épp ezért szavalóversenyeken csak az vágjon bele ebbe a Szabó Lőrinc- remekműbe, aki már érezte a birtoklás örömét vagy a birtokoltatás szenvedélyét.

 

 

Szerző: Masikmezo  2009.03.24. 10:13 Szólj hozzá!

Címkék: vers férfi szex hős szabó lőrinc shakespeare szavalóverseny semmiért egészen

A bejegyzés trackback címe:

https://masikmezo.blog.hu/api/trackback/id/tr881021915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása