NO FANTASY

Vannak gonosz lelkek, kik éjféltájt végeznek a józanokkal, a büszkékkel, a közönséges földi életekkel- ha 21.századi regény, fantasy-regény lenne ez, valami ilyesfajta szöveg állna a hátsó vagy épp a belső borítón. De ez nem fantasy, csak egy egyszerű, de semmiképp sem átlagos Miss Marple- remekmű.

KÉT FELESÉG

Az Olvasó már arra is könnyen gyanút foghat, hogy mi a fenének hívja egy férfi mind a két feleségét ( voltat s jelenlegit) egyszerre nyaralni. Nem is nyaralni: inkább csak ütközni. Mert ez az: két becsapott nő hiábavaló csatája, közhelyes féltékenységi jelenetekkel.

A FILM

Pocsék, legalábbis a regényhez képest. Geraldine McEwan ( reméle, jól írtam le a nevét...), nem olyan jó Miss Marple, mint volt Joan Hickson. A forgatókönyv sem az igazi. Szóval: AC-t nem tudják jól megcsinálni filmen. Pedig minden adott hozzá.

A TÁJ

Ezért érdemes nézni, meg olvasni. Angol tengerpart? hurrrá, hurrá- de azért vigyázz, éjféltájt veszedelmes.

 

Szerző: Masikmezo  2009.02.25. 16:27 Szólj hozzá!

Címkék: film fantasy forgatókönyv agatha christie éjféltájt angol tengerpart veszedelmes miss marple geraldine joan hickson

A bejegyzés trackback címe:

https://masikmezo.blog.hu/api/trackback/id/tr75965541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása