Katona Klárit én a legjobb magyar énekesnőnek tartom. Megnyerő egyénisége, sugárzó intelligenciája példáamutató lehet a ma huszonéves énekesnő- generáció számára. Katona Klári elképesztően sokoldalú, hangja pedig hol símogat, hol beindít, lendületbe hoz, ahogy azt a dal kívánja.

Mint a filmeken: egy remek dal. Az Életről szól, magáról erről a furcsa játékról. műfajilag nehéz kategorizálni: talán popzene, talán valami több annál. Magyarországon a "popzene" szónak van valami erősen negatív töltete, némileg joggal. Ám Katona Klári óriási érdeme, hogy felülírta az előítéleteket: bebizonyította, hogy művészi színvonalon is lehet ezt művelni.

Azt gondolom, Katona Klári pályafutása, mint oly sok magyar szólóénekes- pályafutás, torzóban maradt. Befejezetlen maradt. hihetetlen nagy sztárt lehetett volna belőle " csinálni", megfelelő menedzseléssel, jobb háttérrel.

Egy személyes emlék: középiskolás voltam, mikor a rádiók hullámhosszán felcsendült ez a sláger. Magával ragadott. Drámatagozatra jártam (  Debrcen, Ady Endre Gimnázium, imádom, köszönet érte), és egy lány ezt a dalt énekelte az énekvizsgán. Beleszerettem. Ő nem annyira, de ez a szerelem életbentartott. Mint a filmeken.

Szerző: Masikmezo  2009.03.10. 10:55 Szólj hozzá!

Címkék: pop szerelem debrecen katona klári mint a filmeken szólóénekes világsztár ady endre gimnázium menedzselés

A bejegyzés trackback címe:

https://masikmezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1993182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása