EURÓPA ELŐNYBEN?
Pierre Vignier, az Európai Bizottság Innovációpolitikai Főosztályának vezetője szerint Európa előnyben van a kutatás-fejlesztés ( közkeletű nevén: K+F) területén. Hogy miért, azt eleinte én sem értettem, jó pár sort el kellett olvasnom a cikkből, hogy felfogjam:mire is gondol Monsineur Vignier. Ebből is látszik, hogy a politikusi mellébeszélés mindenkin úrrá lesz, aki valamilyen pozícióba kerül.

KíNÁVAL SZEMBEN
Vignier úr arra gondol, hogy Kína más országoktól vesz át technológiákat, míg Európa saját maga alkotja meg azokat. Ebben mélységesen igaza van, teszem hozzá, de kimarad a legfontosabb kérdés: hogyan fog tudni versenyezni Európa az USA-val?

ÉS AMI KIMARDT...
Magyarországon hogy áll most a kutatás-fejlesztés? Borzalmasan. Nem érjük a dolog lényegét: csak az agyakra számíthatunk, nekünk már nincs más, csak az agyunk. Ezt kellene végre belátni!

( Estefán Zsolt: Európa előnnyel indul. In.: Heti Válasz, 2008.05.29., 56.o.)

 

Szerző: Masikmezo  2009.02.26. 16:06 Szólj hozzá!

Címkék: kína usa politikus európa heti válasz technológia k f kutatás fejlesztés pierre vignier

A bejegyzés trackback címe:

https://masikmezo.blog.hu/api/trackback/id/tr73967868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása