KOMOLYZENE-HOBBIBÓL

Én ezt az együttest igen-igen nagyra tartom, tisztelem. Tiszta művészetet művelnek, méghozzá oly magas szinte, hogy már meghívták őket Európa legnagyobb koncerttermeibe is. Tavaly volt az együttes 25 éves. Tagjai orvosok. Kelemen László az 1.hegedűs, Székely György a II. hegedűs, Ostoros Gyula brácsán játszik, Asbóoth Richárd pedig csellózik.

VALAHOL MI IS

A blogger-kedés valami olyasmi, mint a hobbi-művészet. Mivel Magyarországon megélni ebből nem lehet, mármint blogból, minden blogger hobbiból dolgozik és alkot- igaz, eléggé különböző színvonalon. Úgyhogy: a bloggerek és a Semmelweiss Vonósnégyes voltaképpen lelki rokonok.

ÉS EZ AZ ÚTJA?

Talán igen. A tiszta művészet általában ingyen születik, csak egy idő után, egy bizonyos ismertség után, lehet érte pénzt kérni. Vagy még akkor sem. Minél nagyobb értéket állít elő valaki, annál kevébé fizetik meg.

( Aradi Péter: Orvosok vonóval. In.: Gramofon, 2008.nyár, 42-45.o.)

Szerző: Masikmezo  2009.02.25. 11:18 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bloggerek európa művészet rokonok gramofon székely aradi orvosok semmelweiss vonósnégyes asbóth

A bejegyzés trackback címe:

https://masikmezo.blog.hu/api/trackback/id/tr92964899

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása